• VM i Melges 24

VM i Melges 24 har avgorts på andra sidan Östersjön, närmare bestämt Tallinn, Estland. 79 båtar fanns på startlinjen, och däribland en hel del svenska. Annars är det italienarna som dominerar i denna klass. Sex italienska team bland de åtta bästa. Och guldet gick förståss till en Italiensk båt, UKA UKA med Lorenzo Bressani. Norska Baghdad med Kristian Nergaard slutade tvåa, och på den båten seglar för övrigt svensken Johan Barne.
Bästa svenska team blev Mikael Lindqvist, Rocad Racing på 23:e plats. Rocad Racing började regattan lite segt men avancerade efter hand och avslutade med fina placeringar som fyra och sjua. På 25:e plats kom Number of the Beast (SWE 666) med Jonas Berntsson.
Strängnäsbåten Helga med Andreas Emmoth och Jonas Svensson började serien rätt bra och låg länge som bästa svenska team men halkade ner under de sista dagarna och slutade 34.

Hela resultatlistan här >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.