• Dax att anmäla sig till Lions Kanna

Om en dryg månad är det dags för Trosa Båtklubbs jollekappsegling Lions Kanna. Tävlingen är deltävling tre i Sörmlandscupen och det är öppet för anmälan nu.
En gång i tiden var Lions Kanna en stortävling. 1990 deltog 70 seglare. Nu för tiden är deltagar antalet, som i de flesta race, lägre. Men jag hoppas att vi även i år blir Sörmlandscupens största segling.
Namnet Lions Kanna kommer sig av det stora vandringspriset som Lions Club Trosa skänkt och som delas ut till bästa klubb enligt en något komplicerad poängberäkning. Av naturliga skäl har TrBK lite övertag i kampen om det priset då vi ju har fördel av hemmaplan. Trots det vann OxSS ”Kannan” 2009 och nu SKA vi ha den tillbaks.
Klasserna som normalt seglar på Sörmlandscupen är Optimist Grön, Optimist och E-jolle. Laser Radial ingår också men sedan ett par år har vi inte sett till någon Laser på banorna. Optimist Grön seglar för övrigt på en egen bana närmare land.
Fler klasser än Sörmlandscupklasserna kan dock tänkas om det finns intresse, Laser och tvåkrona till exempel.
Även om det är en Sörmlandscuptävling så är den förståss öppen för andra klubbar. Vi hade till och med några Estländska tävlande i början på 90-talet.

Inbjudan och info finns här: Lions Kanna >>>

Anmälan sker till mig.

Tävlingen kommer troligen gå att följa live här på Tangosailing.nu


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.