• Team Gerimax hemligheter

Team Gerimax/Inga Grund, X-332 slutade fyra i klassen, bara några minuter från bronsplatsen. Micke berättar dock att besättningen är mycket nöjda med seglingen. De siktade förståss på seger, och med den rutin och kunskap som fanns ombord så var det ju förståss riktigt.
När jag träffade Micke på bryggan i Sandhamn innan racet berättade han mycket om förberedelserna och en hel del små detaljer som de tänkt på innan start. ”Det får du inte skriva om”, men nu är ju seglingen över och nått kan jag väl avslöja. Dels så va de väldigt noga vet vaktschemat för att ha en pigg och utvilad besättning på slutet när andra börjar tröttna. Och där är det ju väldigt olika på olika båtar. Några har schema som följs, andra bara kör så länge man orkar.
En annan sak de gjort som jag inte tänkt på själv men tyckte va väldigt smart va att de hade mörklagt båten med svart plats för alla luckor och fönster, för att lättare kunna sova när man ska sova, och enligt Micke funkade det.
Jag hade ständing kontakt med Micke under racet och han ringde eller SMS:ade regelbundet med uppdateringar om läget på havet. Men efter målgång avslöjade han att han höll inne med en del information för att inte pigga upp konkurrenterna.
Bland annat körde de av ett spinnfall utanför Fårö och hade även ett par ordentliga broachar. Men värst va väl att de hade vattenbrist och fick ransonera vattnet från Visby vilket ju inte är så bra i sånt här väder. Vatten är nog det viktigaste ombord och är det något jag aldrig skulle snåla på så är det just vatten.
Vi lär nog få se Micke och hans vänner på banan även nästa år. Han nämnde att de hade nya projekt på gång.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.