• JSM har startat

Junior-SM-seglingarna inleddes i går lördag, och det verkar som sommarvädret har kommit. Solsken och hyggliga vindar verkar det ha varit i går, och prognoserna ser ut så även de närmaste dagarna.
De sörmländska seglarna skötte sig bra under första dagen. OxSS-tjejen Kajsa Sundklev ligger femma efter en trea och åtta. KSSS-seglaren Julia Gross leder. Längre ner, på 35 plats ligger Maria Bjureen, OxSS.
Bland de 81 killarna ligger Felix Brodin, Trosa, på 16 plats. Eddie Klemetz som ju också är sörmlänning men tävlar för JK Västerås har inlett mycket bra och ligger sexa efter två genomförda race. Jag undrar om det inta varit lite knepiga förhållanden i alla fall? Många seglare har väldigt varierande resultat, och flera rutinerade ligger en bra bit ner i resultatlistan, bland andra VM-seglaren Holger Tidermand som bara ligger 26. Johannes Cederholm, Strängnäs är 63.
I Optimistklassen är det ju så många deltagare att dessa är indelade i olika grupper. Sedan går de bästa i respektive grupp till guldfinalseglingar.
Nävekvarnsseglaren Erik Lindén började regattan med en ”tjuvstart” men presterade sedan ett bra andra race där han slutade på plats 15. Totalt ligger Erik på 45 plats i gruppen. Lillebrorsan Gustav Lindén ligger på 72 plats. På platsen före Erik ligger Simon Cederholm, Strängnäs. I den andra gruppen ligger Elias Rundgren, Strängnäs 32 och Måns Gustavsson 45.
Några resultat från Optimist XS får jag inte fram just nu, men jag vet att Clara Myrbakk från Oxelösund låg riktigt bra med efter första dagens race. Har för mig att Emil Gustavsson, SäSS låg en bit längre bak och att Oskar Lindén, NäBK, inte hade startat.

SSFs hemsida finns resultat som uppdateras allt eftersom racen avslutas. Det finns även en webbkamera som just nu pekar rakt upp i himmlen och visar vita fluffiga moln.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.