• Data Com leder på Sandhamn Open

När de två bankappseglingarna i Sandhamn Open hav har avverkats så leder föga överaskande Ralf Aspholms Data Com med två spikar i ORCi-klassen. I IRC-klassen leder Landmark 43:an Air. även de har tagit två segrar av två möjliga. I klasserna IRC och ORCi tillämpas i denna tävling double scoring, vilket betyder att båtar som har mätbrev för både IRC och ORCi kan tävla i båda klasserna. Bra på mindre race där klasserna kanske skulle bli obefintliga annars. Annars tycker jag det mest är rörigt. Till exempel ligger Patrik Lindbloms Orca (Farr 3o) på tredje plats i IRC, före Viola (Arcona 430) och Xplorer (X-332), men i ORCi ligger Orca en bit bakom dessa båda båtar.
Ytterligare en klass finns med på banan, SRS, och där leder Watski 2star-segraren La Dolce Vita. Inte heller det speciellt överaskande. Kul att tjejbåten Pila (Mannerberg 38) hänger med bra och ligger åtta av de 13 som startat.
Vindana har under dagen blåst från sydost, avtagande, nu på kvällen runt fyra meter.
Båtarna har nyligen gett sig ut på havsracet där de väntas i mål i morgon förmiddag. Och poängen räknas gånger tre, så inget är avgjort ännu.
I Sandhamn Open Ban, pågår tredje racet just nu. Men efter två race i klass Express toppar SWE 2002, Aage Reerslev med SWE 451, Hugo Oljemark på andra plats.
i F-18-klassen toppar de gamla Expresseglarna Gnosspelius/Bodén, och i J/80 toppar SWE 562 med Kjellström/Sundelin. Resultaten är efter två race.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.