• Dan före dan…

Spindelmannen Claes på Index. Foto Jesper Q

Det är grått och fuktigt i Oxelösund. Ingen sommarvärme precis. Väderprognoserna talar dock om bättring. Lite sol blir det nog under resan runt banan. Lätta vindar också. Men hur mycket bryr man sig om vädret igentligen? Det är nog mest nu, innan start som man funderar och tycker en massa. Och efteråt när man kan komma med bortförklaringarna. Men visst är det skönare med sol och värme än regn och kyla, även under en kappsegling.
Jag tror i alla fall seglarna kommer att få en rätt behaglig resa.

Precis som på bilden ovan meckas det säkert en hel del just nu. Så är det alltid. Jag har själv kört nio Gotland Runt, och det var lika varje gång. Upp i masten, kolla skruvar, sprintar och spraya likrännor. Varför ska man alltid göra det timmarna före start? Det är någ nån terapi för att slippa tänka på starten ;-)

Under onsdagen befinner jag mig instängd på ett konferensrum på jobbet. Arbetsmiljökurs! Just denna dag! Jag skickar ner min far, Jim med kamera och min MacBook för att hålla koll på de tävlande. Eventuellt kastar jag in nått inlägg på lunchen. På kvällen ska jag försöka rapportera starten med hjälp av Jim via mobilen. Förhoppningsvis fixar han schyssta bilder som jag senare lägger upp. Dock tycker jag att boende i Oxelösunds närhet borde åka dit och kolla in starten live från strandkanten. Det är en upplevelse även om solen inte lyser, och även om vindarna är svaga.

Nedan följer två bilder på båtar med meriterade seglare ombord. På båda finns seglare som varit skeppare på Volvo Ocean Race/Whitbread. Anders Lewander från Ericsson 3 seglar A31:an SeaPaw och Anna Drougge som seglade på EF Education seglar en Aspect 40 med namn Perfect. Båda båtarna lär synas högt upp i resultaten. Båda båtarna har väl en annan sak gemensamt också. Det är en stor del marknadsföring att just de är med. ”Firmabåtar…” Så nu fick dom lite gratisreklam här…

A31 SeaPaw Foto: Jesper Q

Aspect 40 med Anna Drougge och Lena Having. Foto: Jesper Q

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.