• Lätta vindar ser det ut att bli

Det är nu måndagkväll när jag skriver detta inlägg. Jag tror W2B-deltagarna kan lämna stormseglen hemma. Nä…de måste ju med enligt reglerna ju, men enligt väderprognoserna ser det ut att bli ett riktigt lättvindskör. Har just kollat på Sailplanner samt WeatherOnline. Sydligt eller nordligt i starten? Ja, det kan bero på när man startar. Roade mig med att köra en routing på Index (X-95) och Max M (Elan 310) från deras ordinarie starttider. Resultatet blev att Index fick snabbare seglad tid än Max M. Det var dock innan den senaste väderuppdateringen. Enligt den routingen skulle det ta nästan 20 timmar till Visby. Några tips: Ta med vatten, och tålamod! Och när ni ändå ligger där ute på havet och guppar så kan ni ju skicka ett SMS till mig här i land. Glöm inte avsändare.
Såg just på AIS:en att Axile (X-332) anlände till Oxelösunds hamn. Harald lär nog knappas va den första som ger upp. Förra året seglade han till nordnorge, ensam i sin X-332. Sedan fraktade han båten på bil över till svenska kusten och seglade vidare. Nu blir det enklare, de är ju två ombord nu. Drygt en tredjedel av deltagarna har AIS. Det hade varit kul med fler deltagare synliga på kartorna. Det blir svårt att hålla koll.
Ytterligare ett par deltagare har försvunnit från startlistan, bland andra Dehler 29:an Svea. Men fortfarande är det över 100. Jag tror dock fler försvinner.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Lätta vindar ser det ut att bli

 1. 24 maj, 2010 at 23:11

  Nilkas jättekul med dina reportage. När det gäller vädret så ska vi nog vänta lite… onsdag e.m. kan vi nog få läget rätt bra av SMHI. Det kan bli hur precis somhelst som det ser ut skulle jag tro. Det var kulingvarning både kattegatt o sydkusten 13.00 idag, vi har lågtrycksväder.
  Vi har ett 3:e rev i storen klart o stormfocken ligger beredd i båten :-)
  Min magkänsla känns inte riktigt som om vi skulle behöva ligga o ”guppa.. i 20 timmar”, fast man vet aldrig du kan ha rätt.
  Återkommer med rapporter, fler om vi ligger o guppar!
  Hälsningar
  StefanK

  • Niklas
   25 maj, 2010 at 11:11

   När det gäller vädret verkar ju prognoserna ständigt ändras just nu. Många lågtryck snurrar runt över skandinavien. Det jag skrev i går va mest lite tankar som dök upp just när jag skulle krypa i säng. Men som åskådare framför datorn hoppas jag på svaga vridande vindar och mycket kryss. Då händer det mer i resultatlistorna ;-)

   • 25 maj, 2010 at 11:29

    Håller med dig, svaga vindar o mycket kryss är helt ok.
    Seglarhälsningar
    Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.