• Fyra dagar till start: Repris?

Nu är det bara fyra dagar till start. Tiden går! Jag sitter flera gånger om dagen och kollar olika vädersajter. Klart är väl att det inte blir nått högsommarväder i alla fall. Det ser nu ut att bli sydvästliga vindar under onsdagkvällen. Under natten vrider det sedan mot väst. Mot fredagen vrider det sedan till syd igen och avtar. Halvvindar mot Visby, kryss mot Oskarshamn och läns mot Oxelösund. Som prognoserna varierat den senaste tiden är det nog lika bra att inte dra för mycket slutsatser ännu.
Nu står det föresten på arrangörens sida att båtar utan AIS ska VHF-rapportera vid vissa positioner längs banan. Jag ska göra mitt bästa för att sammanställa den information som jag får tag på. Men jag ska sova och jobba också.
Så är det dags att spana in båtarna i grupp fem. SRS 1.28 till 1.30. Ni har inte så mycket kommentarer. Kanske är jag för snäll i min genomgång?
I den här startgruppen finns ju två vinnare från förra året. Dels Dreamline One, Linjett 40 med Urban Lagerström och Lars Jännebring och dels Rut, Dehler 36 med Jonas Svensson och Mattias Gustavsson. De vann varsin grupp i fjol, men hamnar nu i samma grupp. Ombord på Rut kommer dock inte Andreas Emmoth att segla som det står just nu i listorna. Han fick förhinder och i stället kliver Mattias Gustavsson ombord. Mattias seglade för övrigt med ombord på Rut för två år sedan, och de vann då också. Rut måste väl vara favorit även i år.
Jonas, som har vissa familjekopplingar till familjen Axling säger ”Om jag får stryk av Harald och/eller Ludde så får jag smyga hem en mörk natt… Precis som de!” Familjekampen!
Men det finns andra än Rut som är aspiranter på segern. Men Lagerström med Dreamline One tror jag inte räcker till. Om Matador, J/109 med Jonas Grandér kommer till start är det en båt som kan gå bra. Gennackerbåt som även kryssar bra. Samma sak säger jag om Patrick Forsgren med EG Engineering, First 36.7. De har lite högre SRS, 1,30 jämfört med de andra First 36.7, men där finns en assymetrisk spinnaker och 200 kg mer i kölen. Det kan sitta fint på halvinden ner mot Visby.
Corby 33:an Inga from Sweden? Kommer den till start? Den lär vara till salu och nått SRS-mätbrev finns inte ännu på SSFs sida. Annars kan det också va en båt som kan vara med högt upp i resultaten.
Det känns lite ovisst, många utmanare, bakom Rut.
La Ganadora, Arcona 370 med Johan Kull blev tvåa förra året och ska väl inte heller räknas bort. I år seglar Johan med Susanna Kull. Föra årets gast Bertil Janmark seglar med en Arcona 430, Zelma. Det finns också några ytterligare sörmländska båtar i den här gruppen. Leif Englund och Per Barius på Dehlta, Dehler 34 SV. Sexa och åtta de senaste åren. Englund är ju rätt rutinerad och håller ofta till högt upp, men jag tror inte riktigt på nån topplacering. Södertäljebåten Skidbladner med Johnny Rickman blev fyra förra året. Vem han har med sig i år vet jag inte, om han startar. Nja..Jag tror inte det blir nån topp där heller.  Rut, Matador och EG Engineering är mina toppkandidater idag. Nån som tycker nått annat?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.