• Sex dagar till start: X

Startlistan krymper! Nu är det ”bara” 111 båtar kvar, och det lär nog försvinna en och annan ytterligare. Många verkar vara sena på grund av den kalla våren. Men april va inte så kall. Enligt SMHI var april varmare än normalt. Men nu är det varmt. Frågan är vad som händer med vädret till nästa vecka? Ser ut som om kalluften letar sig ner med nordvindarna igen, och en del regn verkar det bli. Hmm.. Blir det regn på startdagen så blir det knepigt med ”live”-rapporterna. Min dator tål inte vatten..Men Jim, som ska hålla ställningarna medan jag sitter i kursbänken på jobbet, får väl ta med paraplyet.
Så till startgrupp 3. 17 båtar för tillfället, och elva av dem har startat W2B förut. Strängnässeglaren

Harald Axling på Lidingö Runt

Harald Axling har inte gjort det. Däremot deltog han när tävlingen va lite tuffare och hette Östersjömaran. 2004 var det närmare bestämt, efter en dramatisk segling och en spännande slutspurt där Harald blev tvåa efter Rivalen Barbarossa.
Harald är helt klart en av kandidaterna till gruppseger. Med sig i båten har han sonen Anton. Jag tror de kommer att hålla ett öga bakåt då ytterligare en Axling, Ludvig startar i en senare klass.
Harald seglar X-332 och klassen består av ytterligare fem X-332. De brukar ofta vara i topp på seglingarna. Förra året var Snekkja tvåa och Blåklucka trea. 2008 vann Prefix före Snekkja. Oddsen är nog inte speciellt höga på seger för en X-332. Trots åldern så hänger båttypen med bra, och kanske är det för allroundegenskaperna. Den går helt enkelt bra i de flesta vindvinklar och vindstyrkor.
Finns det nån utmanare till dessa X-båtar då? Finngulf 33:an La Dolce Vita kanske. Näh..nu skriver jag vad jag tänker, ser just att den borde ha 1.25 i SRS och därmed ska den hamna i nästa klass, bort med den. Där ser man. Kanske är det fler som har SRS-tal som inte är uppdaterade.
Elan 310 Max Matthiessen gjorde ju bra resultat på Lidingö Runt, och med mycket gennakervindar så lär den gå fort. Frågan är om nån båt hänger med i klassen om det blir slör i måttliga vindar? Men det blir inte slör hela vägen. Och i år räknar man ihop tiden från start till mål, inte placeringarna.
Sen finns det ju några båtar jag inte har så mycket koll på. Extra Dry, en X-342 med Jonas och Carl James. Jag ”googlade” på dessa namn och fann en hel del kanot- och jollesegling. Carl seglade Laser GP i Arkösund i helgen och slutade på 16e plats.
Och så finns ju den forne bandystjärnan Jonas Claesson med, men jag tror inte han vinner den här gången heller.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.