• Sju dagar till start: Funny?

Nedräkningen fortsätter och det är nu sju dagar till start av 2010 års Watski 2star Baltic. Väderprognoserna (tisdag kväll) visar på något ostadigt, kanske regn på startdagen. Fortfarande visar de flesta prognoser på måttliga nordvindar, men sedan verkar det snurra runt lite på vindpilarna. Nått oväder med kuling verkar dock inte vara i sikte.

Foto: Jim Qvarnström. Dehler 29:an Funny närmast.

Så till båtarna i startgrupp 2. 17 till antalet på preliminärlistan. Och det är väl nästan så man skulle kunna göra en resultatlista av startlistan, i SRS-talsordning. Funny, eller hur? Ja, båten Funny alltså. Dehler 29:an med Anders Mathsson och Niklas Svensson är klara favoriter enligt mig. Trea förra året i klassen, och vinst 2008. Om jag minns rätt så vann Mathsson både Askö Runt (Södertälje) och Kringlan Cup (Södertälje) 2007 och Niklas Svensson brukar finnas med ombord. Niklas är för övrigt bror till Jonas Svensson som tog hem totalsegern förra året.
Det finns ytterligare en Dehler 29, Svea. Båten tillhörde tidigare Ludvig Axling och placerade sig bra på tävlingarna med ”Ludde” vid rodret. Men Anders Löwenborg och Fredrik Bodin har jag inte riktigt koll på.
En som kanske kan utmana Funny är Östertäljeseglarna Thomas Forslund och Christer Björk med Linjett 33:an Wild. Tvåa förra året. Christer Björk är en duktig seglare som brukar få fart på det mesta som flyter. Sedan finns ju ytterligare en Linjett 33 som med lite flax kan blanda sig i toppstriden. Flax med Martin Svenzon och Joanna Brovik placerade sig tvåa 2008. Joanna är en av sex tjejer på årets startlista. Fler än tidigare.
Fyra First 31.7 finns med i gruppen. Men av nån anledning tror jag inte på dessa båtar. Det brukar sällan vara några sånna högt upp i listorna. En känsla bara. Om nån av dem ska slå till så är det i så fall The Crumb med Niklas Litoft och Ronnie Haals. Litoft känner jag till som gammal Expresseglare, och Ronnie Haals är ålänning med F18 som normalt tävlingsredskap, och han har även kört Archipelago Raid.
En liten outsider, eller två kanske…S-30:an Elida, om det blir mycket halvvindar, och inte för svaga vindar då förståss. Och så P-O Svenssons hembygge Poseye. 7 meter kort med svängköl och ett SRS på 1.19. Den båten vill förståss ha undanvindar, men kanske inte för hårt. Antar att det kan bli lite blött i den lilla båten.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Sju dagar till start: Funny?

 1. 20 maj, 2010 at 00:10

  Hej!
  Kul att du har blivit ”officiell W2SB-bloggare” av OXSS.
  Ska försöka bidra med några inlägg till dig.
  Kan man nyttja SMS i värsta fall..
  Vilket GSM nr?
  //Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.