• Trosa BK har sjösatt ytterligare en 2-krona

Foto: Bengt Hallgren

I helgen, i samband med Trosa Båtklubbs flaggfest invigde och döpte ungdomssektionen sitt senaste nyförvärv. En ny jolle av typen 2-krona. Eftersom jollen kunnat inköpas efter ett sammarbete med Trosa Tryckeri döptes den till Speedmaster. Speedmaster är för övrigt en tryckpressmodell.
Trosa Båtklubb har nu två stycken 2-kronor. Kanske kan det bli aktuellt med en 2-kronaklass på Lions Kanna? Även Södertälje har ett antal 2-kronor och så även Nyköping. 2-kronan är ju en båt lämplig för två eller tre personer och av den anledningen kan det ju tänkas att man kan få ut nya seglare på tävlingarna som inte tycker det är så intressant att segla ensamma i en båt.
2-kronan är även en stor SM-klass och många SM-deltagare seglar med lånade klubbjollar.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.