• Tre tappra utmanare

När jag skriver detta är det sent fredagkväll, nä, onsdagkväll är det ju. Känns som fredag. På torsdagen är det dax för Trosa BKs kappsegling Notstickshällan Race. Den minimala startlistan består av tre tappra besättningar. Hmm… Det finns 120 segelbåtar i klubben, men majoriteten har inte sjösatt ännu. Slött! Många skyller på den kalla våren. Men siffror från en säker källa säger att april månad va varmare och soligare än normalt.

Väderprognoserna inför torsdagens segling har varierat kraftigt. Ena stunden har det varit regn och åska, andra stunden molnigt och 20 grader varmt. Det hela beror på en smal men kraftig frontzom som kommer att sträcka sig från söder till norr. En liten förflyttning av fronten österut så kan vädret här i Trosa bli helt annat än nuvarande prognoser som tyder på uppehållsväder, 17 grader varmt och ostlig vind runt 5 m/s. Visst, det kan bli regn. Men något som verkligen hotar är dimman. Ostlig vind som blåser in varmluft från Ryssland över en kall Östersjö, dimman kan ligga tät i morgon. Då kan det bli spännande. Nästan så man hoppas lite på det, för startfältet bjuder inte på nån spänning. 1.25 – 1.12 – 1.04 är SRS-talen på de tre tävlande. Dehler 34an med Kjell Enbom lär dra iväg från oss och Albin 78an med Hasse och Jan Lindmark lär bli avhängda. Det mest spännande blir förhoppningsvis när vi ska räkna ut tiderna efter de 10 distansen i Trosa skärgård. Det är tre båtar med tre rutinerade rorsmän. Vem som helst kan vinna. Oddsen borde vara ganska lika, kanske med lite fördel Albin 78, trots det höjda SRS-talet i år.

Efter seglingen får vi slicka faten efter flaggfesten i klubbhuset. Nån sill lär väl knappast finnas kvar till oss. De envisas med att starta festen mitt på dagen. 12.30 förra året. I år är det sagt 12.00, men jag hörde att maten ska serveras 11.30. Det är ju nästan frukost ju…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.