• Helgens seglingsresultat

Första helgen i maj har bjudit på hyggligt vårväder, i alla fall här i Trosa. Första helgen i maj har även varit början på seglingssäsongen för många. Optimistjolleseglarna seglade den andra regattan i rikskvalserien i Karlskrona. De sörmländska seglarna verkar dock lite ringrostiga. Den enda sörmlandska deltagaren, Nävekvarnsseglaren Erik Lindén slutade på plats 78 av nästan 100 seglare. En bra bit sämre en resultatet i Rikskval 1. Rasmus Rosengren, MSS segrade. Resultat >>>

E-jolleseglarna gjorde upp i Elitserie 1 på Vänern. Arrangör var Mariestads SegelKlubb. OxSS-tjejen Kajsa Sundklev är tillbaks i E-jolleklassen efter en liten utflykt till 420. Nu siktar hon mot VM som seglas i Arkösund i sommar. I Mariestad slutade Kajsa på 15 plats. Då ingick det en BFD, svart flagg i resultatet. Karin Alkstedt, WSSW (Västervik) segrade. Resultat >>>

Trosaseglaren Felix Brodin slutade 29 bland killarna. Holger Tidermand, SSKa (SS Kaparen)vann. Resultat >>> Bilder från Mariestad >>> Foto: Tommi Rotonen.

Ytterligare en bit västerut, närmare bestämt på vattnen utanför Stenungsund seglades det rikscup för 606 och Gunnar Rehn och Stefan Eriksson från Nyköping slutade fyra. Segrade gjorde hemmaseglarna Carl Stark/Hans Oskarsson som spikade fyra av sex race.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.