• Lite renare

© Foto: Niklas Qvarnström

Lite renare blir hon nog. Trots täckning under vintern letar sig skiten in på skrov och däck. Ibland undrar jag om det inte är bättre att va utan pressening. Den förra båten, X-95, hade vi otäckt flera vintrar och då skyddade snön mot skiten, en Expressen läcker ju som ett såll, så utan press blir den ett badkar.
Botten är rentvättad och väntar på att bättras med färg här och där. Efter 13 säsonger är det nog dags för lite grundligare arbete under vattenlinjen, men det blir nån varm sommarvecka tror jag. Nån som har nått förslag på vilken bottenfärg man ska använda då? Nån som är snäll mot naturen, lättarbetad, snabbseglad och som det inte växer på trots att båten ligger i Trosa-ån? Finns det sån färg?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Lite renare

 1. 18 april, 2010 at 22:52

  Hej, Niklas! Kul med artikeln i S.N.
  Bra med lite reklam för segling i tidningen.
  P.s. Antifoulingfärg som är hård och innehåller koppar (koppartiocyanat)(typ VC-17) är förmodligen den mest miljövänliga bottenfärgen som finns. Koppar är nödvändigt för allt organiskt liv. Färger som är självpolerande och innehåller allehanda okända kemiska substanser som då läcker ut sjön känns inte riktigt seriöst. En bekant i Oxelösund målade sin Nova med vit s.k. ”miljövänlig färg.. han kunde på hösten se sin bottenfärg som en silhuett av båten liggande på botten..
  StefanK
  http://www.dehlerdoris.blogspot.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.