• Dags för båtmässa

Nästa helg slår portarna upp för vårens båtmässa i Älvsjö.  Jämfört med höstmässan så är det betydligt färre segelbåtar på vårens mässa. Men jag kommer att besöka mässan ändå. Det hör liksom våren till lite. Jag kommer att åka upp på söndag. Södermanlands Seglarförbund har planeringsträff då. Jag hoppas det är många klubbrepresentanter anmälda.

De första båtarna har föresten redan börjat ställas in. Se här >>>

En och annan ny båt ställs ju ut. Både sverigepremiärer och världspremiärer finns det. Även om någon tänjer lite extra på dessa ord för extra uppmärksamhet. För Omega 10 är det till exempel sverigepremiär innomhus…
Andra segelbåtar som har premiär i någon form är: Aspect 40 där prototypen redan seglat framgångsrikt ett par år, Bavaria Cruiser 45, den visas dock först från onsdagen. Den franska dagseglaren Tofinou 8.0 har jag nämnt i ett tidigare inlägg, Skippi 750 Cruiser, Delphia 33.3 och Delphia 24 One Design. Delphia förknippar i alla fall jag mycket med crusing, men Delphia 24 OD verkar ju onekligen väldigt mycket racing och konkurrerar med bland andra Melges 24. Scandinavian Cruiser 20 låter ju skandinaviskt, men är en tysk kinatilverkad skärgårdskryssarliknande båt.

Jag kommer säkert att återkomma med både bilder och kommentarer efter mitt mässbesök.

För shorthanded-seglare borde lördagen den 13e vara given då det arrangeras ett shorthandedforum med gäster. Blur.se sår bakom detta event. Läs mer här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.