• Index i täten

Brorsan slog nyss (kl 12:15) en signal utifrån Västerviks skärgård. ”Om du skyndar dig på att skriva så leder vi just nu”  var hans första ord när jag svarade. Index startade i tredje start, tio minuter mellan starterna, och har som sagt seglat om samtliga båtar i det två tidigare starterna. En H-båt, nån Rival 22 och en Express är det båtar som de kan urskilja, övriga båtar är så långt bak att de inte kan se vilka båtar det är. Vinden har vridit mot syd och det är nu kryss söderut genom skärgården.

byxelkroken_3

Utsikt bakåt från båten Index vid Idö sund. Foto © Jesper Qvarnström

Att ligga först i spåret har naturligtvis sina fördelar. Fri vind och att slippa väja för andra båtar. Dessutom bör det vara så att det blir mer öppen vind närmare Kalmar sund och då är det ju tätbåtarna som får den vinden först. Å andra sidan kan det ju bli så att vinden avtar ute på sundet och bakomvarande båtar kommer ikapp.
Fler bilder och rapporter lär komma.

Edit: 13:00 Index passerar Eknö som första båt. Hinnar man till Byxelkrok innan natten?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.