• Index i mål (uppdaterad)

X-95:an Index med Claes Falk som skeppare och med min bror Jesper ombord gick i mål utanför Byxelkroks hamn kl. 16.36 som första båt i klassen och med bara 12 båtar före i mål.

Klassegern var solklar, marginalen till tvåan blev hela 25 minuter. Preliminärt blir de fyra totalt av de dryga 100 båtar starka startfältet.
Jesper berättade precis efter målgång att vinden i starten var väldigt växlande och att de gjorde en kanonstart och lyckades hitta nån liten privat vindpust som de drog iväg på. Fram på dagen har det varit stadigt fem sekundmeter med kryss hela vägen från Idö till Kråkelund. Över Kalmar sund sträckte det över och strax innan målgång blev det till att släppa lite på skoten. Trots solsken och behagliga temperaturer här på land var det underställ på där ute på havet.

Resultaten här >>> snart. Måste säga att arrangören är föredömligt snabb med att publicera resultaten. Före 19.00 låg alla resultat på hemsidan.

Hittade även en besättning som sänder live från seglingen. Tror det är en Maxi 999 med Sven-Erik Cedergren.  Här finns deras sida med filmer >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.