• Tango seglar Arkö Runt

Den 29 augusti seglas Arkö Runt med start och mål i Oxelösund. Som det ser ut nu så kommer Tango till start, vilket inte tillhör vanligheterna de senaste åren. Förra året seglade vi bara Notstickshällan race, och hittills är det samma sak i år. Arkö Runt är en kul segling med hyggligt många deltagare, även om det var betydligt bättre förr. När jag var med de första gångerna i början på 80-talet var det över 300 startande båtar, men på den tiden var det också mer naviagtionstävling, på gott och ont. Mest på ont för våran del som inte kände till alla små stenar norr om Arkö. På senare år har det införts ett antal begränsningar i vägvalet, apropå diskussionerna från Tjörn Runt.
Tyvärr har antalet Expresser de senaste åren minskat, trots den stora Expressflottan i Norrköping, vilket medfört att det inte längre är någon egen klass för Expresserna. Förra året bestod klassen av Rival 22 och Express… taskig klassindelning om jag själv får säga vad jag tycker. Man borde ta mer hänsyn till båttyper när man delar klasser. Rivaler kan köra samma klass som Safirer och M30 vilket borde vara mer rättvist. Helt rättvist blir det dock aldrig med handikappsegling. Kul vore det om vi fick segla samma klass som X-95:an Index som enligt uppgift ska vara med. Brorsan seglar ju där. Blir det race mot Rivalerna hoppas vi på lätta vindar och mycket läns. Eller så hoppas vi att det blir många Expresser så vi får egen klass. Kom i gen nu Bråviken-Expresser!

Tangos besättning består just nu av jag och pappa samt Carl Henrik Somp. Det finns plats för ytterligare en gubbe, varför inte en som hittar bland stenarna på Bråviken? Vill nån segla Express så går det bra att få transportsegla till och från Oxelösund, själv tar jag bilen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Tango seglar Arkö Runt

 1. Claes Falk
  21 augusti, 2009 at 18:50

  Tjenare Niklas det ska bli kul att möta dig på banan synd bara att du kommer att se oss bakifrån hela seglingen.

  • Niklas
   22 augusti, 2009 at 08:22

   Hej Claes!
   Om vi inte startar i samma grupp sä lär det ju vara ni som får jaga ;-)
   Se till att jaga med lite fler båtar från Valdemarsvik, gärna lite Expresser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.