• Blåsigt på Kannan

För 20 gången seglades i dag Lions Kanna, Jolleseglingen i Trosa. 17 optimistseglare fanns på startlistan. E-jolleklassen och speciellt Laserklassen är tunn i Sörmland och den enda E-jolle som var anmäld lämnade in när det inte blev några fler att tävla mot.
Lions Kanna har alltid varit den tävling i Sörmlandscupen som samlat flest deltagare, synd då att vädret inte riktigt varit på vår sida de senaste åren. Och även i år blev det tuffa tag. De rutinerade gillar när det blåser, men de mer ovana tycker kanske inte det är så kul. Dessutom är kapsejsning ett problem där vi seglat de senaste åren eftersom det är grunt och båtarna sätter masttoppen i botten.
Väderrapporten i morse sa 10-14 m/s. Inne på viken blåste det säkert en bit över tio i det värsta byarna. Redan till starten i första racet hade sju åtta båtar valt att avstå seglande. Och just vid starten blåste det naturligtvis på lite extra. För någon tog det närmare tio minuter att ta sig över startlinjen.
I den yngre klassen, upp till 12 år, dominerade Nävekvarns Erik Lindén. Två vinster och en tvåa. Trots att han är en av de yngsta har han varit med i flera år. Flera hade det ordentligt jobbigt och ytterligare några seglare gav upp och tog sig in till bryggan.
Inför andra seglingen verkade vinden avta något.
Till tredje racet vred vinden mer mot väst och banan ändrades något. Startlinjen förblev lite sned med ordentlig lovartsfördel. Trots det var det ingen som startade uppe vid startbåten.
Erik Lindén var snart uppe i täten som vanligt, men i början på andra kryssen kom ett kraftigt vrid tillbaks mot SV och vips så var Strängnässeglaren Simon Cederholm i täten. Frågan är om han själv hade koll på vridet, eller om det var flyt? Från startbåten hade vi rätt bra koll på vriden och det var rätt intressant just i tredje racet. Erik kom dock tillbaks med en snabb läns och höll sedan in i mål.
Till slut var det sju båtar av sjutton som gick i mål i sista racet.
Det stora vandringspriset för bästa klubb erövrades i år av Oxelösunds SS som kom direkt från seglarskolan med fem färska seglare. Det var dock inte så många av OxSS-seglarna som fick resultat heller, men de hade i alla fall fem seglare vilket är en fördel i kampen om detta pris. Grattis OxSS! Jag hoppas ledare, tränare och seglare i TrBK satsar på att sno tillbaks pokalen nästa år!

Resultat >>> (pdf)

Tyvärr blev bilderna så uslat att jag inte tänker publicera någon. Så går det när man har en dålig kamera!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Blåsigt på Kannan

  1. Mattias Gustafsson
    18 augusti, 2009 at 23:17

    Jag blev väldigt imponerad av alla barn som kämpade och seglade förvånasvärt bra i den hårda vinden. En rolig detalj var att jag samtidigt höll koll på A22 SM som seglades i Arkösund, där ställde de in sista seglingen på grund av den hårda vinden! När det gäller Simon Cederholm så kan jag meddela att han skötte taktiken ombord på min båt när vi vann Onsdagsseglingen i Strängnäs förra veckan, killen har koll på skiften!
    /Mattias Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.