• I dag startar Fastnet Race

I dag vid lunchtid startar Fastnet race. Totalt är det 302 båtar på starlistan med en och annan svensk deltagare. Södertäljebåten Skidbladner med Johnny Rickman som skeppare seglar i klass IRC 2. Gant Time, First 40.7 med bland andra Peter Westerlund seglar IRC 1 och 72-fotaren Ran med Niklas Zennström, som i och för sig tävlar för en brittisk klubb. På startlistan finns även ett antal utländska båtar som deltog på Gotland Runt, som tyska Rogers 46:an Varuna och den lilla polska Tango 30:an Four Winds.

Jag hoppas att det dyker upp lite rapporter från Skidbladner här under racets gång. Kontakt med internet är väl kanske inte det allra enklaste mitt ute på havet, jag vet inte vad de har för utrustning på båten. Under Cowes Week lämnade Henrik Rönnkvist info via Facebook.

Alla båtar går dock att följa på trackern på arrangörens hemsida.

Det verkar knappast bli någon storm i år. Snarare väldigt tunt med vind. Vid starttiden lär det blåsa runt en till tre meter och sedan under de kommande dagarna verkar det bli max sex sju meter, i huvudsak från väst-sydväst.

Fastnet Race har vunnits av svenskar förut. Den gamla träbåten Anahita har en gång i tiden vunnit och Harald Axling, Trosa och Strängnäs vann 1997, då med en First 32 och bland andra Jonas och Niklas Svensson i besättningen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.