• Resultat 8 augusti

Cowes Week Klass IRC 3
Skidbladner gjorde som många andra idag. Stod över för att förbereda sig för söndagens start på Fastnet Race. Jag läste någonstans att den gamla träbåten Anahita är den enda svenska båt som vunnit Fastnet Race. Nu vet jag inte om de menar klass eller totalt, men Harald Axling (Trosa och Strängnäs) vann för ett antal år sedan klassen i Fastnet Race.

Starbåts-VM
Starbåts-VM är avgjort och svenskarna seglade bort sig i sista seglingen. Mästare blev George Szabo/Rick Peters från USA På sex race hade de bara en etta och dessutom en 20:e och en 54:e. Det vittnar om att det kanske inte var alldeles enkla förhållanden där ute på vattnet. Lööf/Tillander slutade sexa efter en 54:e plats idag. De var dock ”bara” fem poäng från bronspengen.

ORCi-EM/SM
Jag missade ju ett race igår. Race sex som vanns av Svenska Caipo med Martin Nilsson. Martin som engång i tiden seglade Expressen Klarabella till SM-seger. Tyska Beluga diskades senare i går från race fyra, men idag tog de revansch genom att spika de tre återstående racen. Därmed var de ohotade Europamsätare i ORCint. Data Com med Ralf Aspholm hade en lite sämre dag med två åttor bland annat och får nöja sig med silvermedalj i EM och guldet på SM. Capio kniper EM-bronset, och SM-silver.

Askö Runt
Hur det gick ute på Fifong i Askö Runt vet jag inte. Men vet nån så kan ni ju skriva en kommentar och/eller skicka resultaten. SBS är inte alltid så snabba med att få upp sina resultat på hemsidan. Det finns väl inget bredband ute på Fifong ;-)

0 comments for “• Resultat 8 augusti

 1. LA
  9 augusti, 2009 at 21:18

  Anders Mathson med sin Dehler 29 vann såklart Askö Runt.

  http://segling.sodertaljebs.se/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=63

  mvh

  Ludvig Axling

 2. Uffe Rönnqvist
  10 augusti, 2009 at 10:43

  Hela resultatlistan finns på SBS hemsida 17deltagare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.