• 263 båtar på startlistorna

egr_sNu har jag lite snabbt gått igenom startlistorna. De är ju såklart preliminära och en del fel finns säkert i dessa listor. Totalt är det 363 båtar.
Några båtar är nog felplacerade på grund av att de inte meddelat mättal ännu. Till exempel står FF 36:an Manix2 i LYS D.
ORC Club blir bara en klass på bana D, några stora båtar får därmed finna sig i att segla en kort bana. Frågan är dock om inte Swan 57:an Waterbourne borde segla i en annan klass, GR Open kanske? Och JV 45:an Leu som också hamnat i ORC Club D. Akilaria 40:an Tieto Passion seglar IRC C medan en liknade båt, Pogo 40 seglar GR Open. Som sagt detta är preliminära listor.
Och så LYS/SRS D som samlar 86 båtar! När de precis publicerat listorna fanns det en klass D1 och en klass D2, nu är det bara en klass D.
X-35:orna som bara är fem seglar entyp. I inbjudan står att det krävs tio för entypsklass.
Multihull, är det inte dags att slopa dessa i GR, det är ju tydligen inget större intresse för flerskrov i GR. De totalt fem båtar som är med är säkert inbjudna speciellt och betalade för att vara med och fylla ut.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• 263 båtar på startlistorna

 1. 29 juni, 2009 at 08:42

  Är det jag som är helt knäpp, eller är det fler som inte hittar några länkar till resultat eller nyheter från Gotlandrunt?
  Vart finns rundningsresultaten när dessa börjar komma?

  • Niklas
   29 juni, 2009 at 08:54

   Nä, du är inte helt knäpp. Ordningen på KSSS sida, OCH Gotlandruntbloggen är inte den bästa. PÅ KSSS förstasidan till höger under nyheter finns det en nyhet ”Starting List Eurocard Gotland Runt”. Där finns startlistorna. De borde ju ligga väl synligt som länk på Gotland Runt-sidan OCH på Gotlandruntbloggen.se

 2. Jesper
  29 juni, 2009 at 18:37

  Bedrövligt dåligt att man inte delar upp Lys-klass D!! Båtarna får ju segla med helt skilda förhållanden. Från 1:07 till 1:30 i samma klass på 300nm…. Kan någon svara mig varför? Finns det någon anledning till detta?

  • Niklas
   29 juni, 2009 at 19:14

   Allt för att det ska vara enkelt för media. Mediafolk har svårt att förstå om det blir för mycket att hålla reda på.

   • Leif Englund
    29 juni, 2009 at 21:24

    Tyvärr så är det nog så att KSSS betraktar Lys klasserna som ”Öppet Spår” och avsett för ”de mindre erfarna kappseglarna” och då är det ju inte så noga med det sportsliga. Huvudsaken att. startavgifterna kommer in. Går man igenom listorna så förekommer det ju minst lika många erfarna och välmeriterade kappseglare här som i övriga klasser. Synd och underligt att denna inställning råder då introduktionen av Lys i Gotland Runt har medfört ett stort lyft av deltagarantalet och Lys är nu störst i antal båtar.

 3. petno
  29 juni, 2009 at 22:10

  Verkar vara åtminstone två klasser för Lys. Men att segla LYS anses inte vara en riktig kappsegling…:-(

  ”Totalsegern utses i klassen ORC International. För de mindre erfarna och familjeseglarna finns klassen LYS, som ger semesterseglaren en god smak av ett kappseglingsäventyr!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.