• Svagt på JSM

JSM09Det var svaga vindar på kappseglingsbanorna utanför Vänersborg under tisdagen. Optimistseglarna höll på till runt 18-tiden för att kunna genomföra två race. Även idag på morgonen är vindarna svaga och ostabila. Starten är uppskjuten två timmar.
När det gäller deltagande från Södermanland är det också svagt. När hände det senast att det bara var EN deltagare från Sörmland i Optimistklassen?
Erik Lindén, Nävekvarn, ligger på 45:e plats a 74 i sin grupp efter 26 + DNF.
Bland E-jollarna deltar tre tjejer och tre killar från Sörmland. Trosas Therese Antman ligger på 19:e av 39 efter 25 + 16. Jag tror inte hon är nöjd med det. OxSS-tjejerna Maria Bjureen och Martina Thorn ligger på 29:e respektive 35:e plats.
Även bland killarna är det en Trosaseglare som är bästa Sörmländska seglare. Felix Brodin ligger 22:a av 85 startande. Linus Rehn, NySS är 57:a och Oskar Forssberg 76:a.
För första gången är brädseglarna med på JSM, och i Kona-klassen återfinns två ”gamla” E-jolle seglare från Sörmland i topp. Andreas Källroos, NySS är trea efter platserna 4+4+2 och Patrick Steninger, OxSS är 6:a med placeringarna 5+7+3.

Här kan man följa tävlingarna >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.