• Expresser dominerar Byxelkroken

I går lördag startade årets upplaga av Byxelkroken, racet som går från Västervik till Byxelkrok på lördagen och tillbaka igen på söndagen. Uppenbarligen passade gårdagens väder Expresserna väl då samtliga sex Expresser placerade sig topp-tio. Thomas Ragnarsson från Västervik är bästa Express på andra plats och Anders Svensson, Valdemarsvik ligger fyra. Leder totalt gör en My Special och jag antar att den seglas av  Tystbergaseglarna Mats och Eva Simonsson, det står inga namn i resultatlistan… På 14:e plats totalt ligger Conny Adolfsson, Sveakryssare, från Oxelösund. Clas Falk med X-95:an Index där min bror Jesper brukar segla ligger på en fin 21:a plats av de dryga 120 startande. En före detta X-95seglare och flerfaldig vinnare av Byxelkroken ligger på 17:e plats, numera i en X-102. Stefan har, om jag minns rätt, vunnit Byxelkroken tre gånger med X-95:an Hakuna Matata, som tidigare hette X-iL i familjen Qvarnströms ägo. Skulle va kul att veta var den båten (SWE 6177) finns numera.

Idag söndag bär det av för de 120 båtarna västerut över Kalmarsund. Slör och halvind, 7 m/s väntas


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.