• 17 anmälda till TBKs jollesegling

I måndags när anmälningstiden gick ut till TBKs jollesegling Lions Kanna va arrangörer beredda på att ställa in. Bara två anmälningar hade kommit in. Nu en dag innan seglingen är det 17 anmälda, vilket faktist är en mer än förra året. TBKs Sörmlandscupsegling Lions Kanna har i stort sett varje år varit den deltävling som samlat flest deltagare. Rekordet är från 1990 då hela 70 jollar deltog, men då var det Thor Rölvåg som va ordförande i ungdomssektionen och han ringde personligen runt till seglare i hela regionen för att bjuda in dem, han va även inblandad i Sörmlands seglarförbund. På den tiden va det lite drag i jolleseglingen i Sörmland, nu är det nästan dött!

Bland Optimisterna är det främst en hel hög med nya seglare från TBK, som just genomgått seglarskollan med VM-seglaren Therese Antman. På E-jollesidan är det en ordentlig blandning seglare. Anna och Lotten Nordin har anmält sig och avser att göra tillfällig come back. Tobbe Blomberg och Anders Kristiansson är två optimistpappor som ska försöka sätta ungdommarna på plats. Kul att det finns några som vågar visa att man även som vuxen kan segla jolle. En del tycker ju att jollesegling är en lek för barn…

Vandringspriset, den stora pokalen med samma namn som tävlingen, Lions Kanna hamnade ju i Strängnäs förra året. I år kommer den tillbaks till Trosa. Det enda som kan hota återkomsten är vädret, att de anmälda TBK-seglarna inte kommer till start, eller att det plötsligt skulle dyka upp ett antal seglare från någon annan klubb. Lions Kannas vandringspris delas ut till bästa klubb enligt en speciell beräkning. Fem resultat från minst två klasser räknas samman. TBK är för närvarande enda klubb som har fler än fem seglare anmälda.

Det går fortfarande att anmäla sig: Lions Kanna


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.