• Snart dags Express-SM

Bild från SM i Oxelösund 2003. Foto Niklas Qvarnström

Kommande vecka arrangerar Borstahusens Segelsällskap Nordic Week med bland annat Express-SM. 39 Expresser är just nu anmälda, dock ingen från Trosa den här gången. Tangosailing.nu kommer naturligtvis att hålla koll på tävlingarna och uppdatera varje dag. TBK-seglaren Patrick Fällman kommer att finnas ombord på Skånegåsen (SWE 223) med skepparen Martin Fridh. Förhoppningsvis kommer det en och annan rapport från Patrick. Skånegåsen tillhör naturligtvis en av favoriterna i årets SM, men det finns flera som kommer att finnas med och slåss om guldet. Förra årets mästare, Arne K Larssen med Regatta.nu vill säkert visa att det inte bara var en engångsföretelse. Segelmakaren Henrik Edman finns med i startfältet, North Sails Björn Österberg finns med på SWE 536, där för övrigt även Martin Angsell finns ombord. På SWE 826 med Olof Björland som rorsman finns Peter ”Krull” Andersson från North Sails Göteborg. Henrik Ottosson, numera Quantum Sails finns enligt uppgift ombord på SWE 1150, en båt som ännu inte finns i startlistan. Ett antal danska och tyska Expresser finns även med, däribland DAN 654 med Danska Expressmästaren och fyrfaldiga världsmästaren i Yngling Mads Christensen Northsails Danmark. Jag får se om jag hinner få till min årliga och populära rankinglista inför SM. Den är på gång, men det finns en del annat att pyssla med. Men det får väl bli lite nattjobb.

Ni som seglar och finns på plats: Hör gärna av er på mail (niklas@tangosailing.nu) ellervia SMS/MMS (073-94666999) med bilder och rapporter från tävlingarna.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.