• X-yacht Gold Cup

X-yacht Gold Cup avgjordes förra veckan i Danmark. På startlinjen fanns det många svenska båtar, och flera av dem placerade sig högt upp. Trosabekanta Harald Axling med X-332 Axile deltog i klass Sport B och slutade på 15 plats av 19. I täten var det naturligtvis danskt med Hansen, en X-37 som segrare. Svenska Matrisen, också det en X-37 placerade sig på fjärde plats. Perfect Excuse, X-362, från Norrköping slutade tolva. I klassen Family A blev det tysk seger genom CGMer, även det en X-37. Tvåa blev den helt färska Xc-45 styrd av Lars Jeppesen från X-Yachts.

X-41:orna seglade mästerskap och guldet gick till Danmark. Svenska Oxygen/Stark slutade på 10:e plats i det 30 båtar starka fältet. Många kända och meriterade seglare fanns på plats, bland andra Björn Hansen, Jens Christensen, Lorenzo Bressani, Bertrand Pacé, och Flavio Favini.

Läs mer här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.