• Tangomeck

Många undrar vad vi håller på med, varför Tango inte seglar. I höstas skruvade vi ur det mesta av trädetaljerna i inredningen. Men skepparen hade trångt i sitt garage och mycket annat att göra så i våras skruvade vi in större delen av inredningen igen för att kunna segla Notstickshällan Race, sedan åkte träbitarna ur igen. Men nu börjar förpiken ta form. Tanken är väl att vi ska kunna använda Tango till annat än racing nu när Jim sålde sin Albin 78. Kojbottnarna i förpiken har slipats och målats, gråa för att sätta lite färg och egen prägel på båten. Sedan klär vi skrovsidorna med en grå matta. Jag har kollat, den väger inte speciellt mycket … Plastskottet och det stora hålet i fören kommer att täckas med ett skott i teak och en lucka. Dessa trädetaljer kommer dock att monteras så att det går att plocka bort om man vill vid racing. I salongen kommer teaken på skotten mot sittbrunnen att bytas ut och så småningom även resten av träbitarna i salongen. Som alla vet så läcker en Express som ett såll runt ruffluckan och efter elva års racing så är inredningen i behov av lite puts. Samtidigt kommer vi förståss att försöka göra nått åt vattenfallet runt ruffluckan.

Några hekto tyngre blir nog Tango, men vi kanske sparar några hekto när all trä är lackat och fukten inte tränger in. Foto: Niklas Qvarnström


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.