• Index närmar sig Gotska Sandön

29 juni – kl. 20:45. HiQ ångar på och har just passerad Fårö fyr. Tre timmar tog det för dem att segla från Nynäs angöring till Fårö. Uppe vid Nynäs har just dom lite mer ”normala” båtarna börjat passera. Uppdateringen på Gotland Runt-sidan är dock inget vidare. Går inte sånt där automatiskt med nått script? Eller sitter det nån stackare där och knappar in alla resultat?

Det har blåst på rätt hyggligt, kanske upp mot sju åtta meter, men av bilderna att dömma har vinden börjat avta igen. På True headings webbkamera har jag sett två segelbyten. På lilla banan har båtarna just nått Gotska Sandön. Jag hade just kontakt med Jepser på X-95:an Index som hade ungefär en timme kvar till Sandön. Strax framför sig hade de Omnilon, Dehler 29:an med Ludvig Axling som startade 15 minuter bakom. De hade även ”en blå konstig båt med stor akterrunda på storen” just framför sig, troligen Ola Falks Pogo 8,5.

Enligt obekräftade uppgifter va Trosabåten Rabalder snabbast iväg i sin startgrupp.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.