• "Skumpan" utmanar Expresseglarna…

”Hej alla Expresseglare!

Som vi sett är ju deltagarantalet rätt ned i källaren här i Stockholm nu på våren. Många har kört flitigt i flera års tid men har nu tightare med tid. Alla har vi dock en sak gemensamt – vi älskar stora fält!

Vore det inte skoj om vi satsade på att få i alla fall en regatta med högt deltagarantal under hösten. Vi vet att det finns fler därute (inte bara vi på Skumpan) som vill köra ett race eller så. Då kan vi väl lika gärna se till att alla dessa ”oldies” väljer en och samma regatta – så vi får ett riktigt skönt startfält med 30 Expresser på linjen. Gamla som nya båtar. Allt går ju med lite planering så därför är det bra att vi är ute i god tid.

Personligen tycker vi att Sune Carlssons Oktoberpokal är den roligaste regattan under hösten. Långa fina ben, med ärtsoppa och punsch efter racen! Den kräver dessutom minimal transportinsats och logistik samt ligger nära en kran. I år seglas oktoberpokalen den 27-28 september, en bra helg eftersom SMHI utlovat finfint väder just då:)

Vi är redan nu ett gäng Expresser som snackat ihop oss om att sluta upp inför Sunes senare i höst – gör det Ni också, så kommer vi ha ett litet mini SM på Baggen.

Vad säger folk? Skicka gärna vidare detta till båtar som inte finns på sendlistan.

Ronny på 305 Skumpan”


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.