• 273 båtar anmälda till Gotland Runt

Anmälningarna fortsätter att strömma in till Gotland Runt. Med drygt två veckor kvar till start är det nu 273 anmälda. Det är dock långt ifrån rekordet på 467 båtar från 1989 (om jag har koll på statistiken). 2002 var det 313 startande, så det är inte heller bäst på 2000-talet som jag läste någonstans. Jag trodde dock att det skulle bli fler stora båtar. Det blir gott om plats på bana ”Alfa” som 60-fots trimaranerna seglar, de är ju bara två, HiQ och Sjovillan.com. Fler är det då av Arcona 400 där det är tio anmälda. Kul för dem, men det vore ju bättre om alla Arcona var anmälda i samma klass. Tre av dessa är anmälda i ORCi, en seglar IRC och sex deltar i LYS. X-35:orna är sju. Räcker det för att få segla egen klass? Tio måste de vara enligt inbjudan har jag läst, men KSSS och Sune Carlsson kanske kan ragga ihop ytterligare tre båtar. Från Trosa Båtklubb deltar två båtar. Dels Dehler 34:an Rabalder med Kjell Enbom som skeppare och så den gamla klassiska träbåten Atena som seglas av Olle Appelberg. Atena deltar i klassen Classic Yachts med bland andra Refanut, Vagabonde och Clipper.

På Tangosailing.nu kan ni läsa om Gotland Runt varje dag under tävlingens gång. Förhoppningsvis blir det snabba rapporter från några av deltagarna här på min sida.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.